1.png

Werkwijze

“Overigens coachte Re-turn ook thuis, dat vind ik een groot pluspunt. Want als werkgever heb je zo veel impact niet, terwijl ook iemands privéleven volledig op z’n kop staat.”

 

Kanker is een lastig thema. Het gaat over leven en dood, terwijl het werk van alledag gewoon doorgaat. Logisch dat u voortdurend schippert tussen zakelijk en voorzichtig. ‘Kan ik die projectvraag wel stellen, nu m’n werknemer in de behandelingen zit?’ ‘Hoe vertel ik iemand die moe is dat hij aan het werk moet?’ En laten we eerlijk zijn, misschien bent u soms ook bang voor de toekomst. Want ja, met die ene zieke buurvrouw of vriend kwam het uiteindelijk ook niet meer goed... Of hoe reageren collega’s straks, als mijn medewerker weer op de werkvloer verschijnt?

Met ‘Werkkracht bij kanker’ ondersteunt Re-turn u en uw werknemer bij alle fasen van het ziekteproces. Maar wanneer is het verstandig om ons in te schakelen?

Het eerste, ideale moment is aan het begin van het behandeltraject. Wanneer uw werknemer nog de veerkracht heeft om over zijn werkwensen na te denken. Het tweede moment is direct na het afronden van de behandelingen, als uw werknemer kampt met de gevolgen van de behandelingen en uitgedaagd wordt om weer aan de slag te gaan. Samen kijken we wat nodig is.

 

Ziektefasen reíntegratie

Stap 1 van ‘Werkkracht bij kanker’ is een uitgebreide quickscan: wat is de situatie bij uw werknemer? En welke reële doelen passen hierbij?

Uw medewerker vult een vragenlijst in en krijgt een persoonlijk gesprek (aan huis). Uiteraard nemen we uw wensen en het oordeel van de bedrijfsarts mee. Het resultaat is een praktisch, resultaatgericht vertrekpunt. Waarvan weten we dat het zeker helpt? Waar heeft uw werknemer behoefte aan? Psychosociale begeleiding, fysieke revalidatie, of beiden? Driegesprekken en coaching? Of een helder opbouwschema en kennis van wet- en regelgeving? Welke combinatie ook het beste werkt, op dit plan kunnen u en uw medewerker altijd terugvallen.

Naar wens volgt stap 2: wij stellen een persoonlijk traject-op-maat samen, op basis van uw en uw werknemers wensen. Met passende diensten en een all-inclusive-prijs.

Julie krijgen ondersteuning van een van onze professionele begeleiders. Op het werk en thuis, bij uw medewerker. De begeleider van Re-turn denkt met jullie beiden mee, kijkt naar wat uw werknemer wél kan, schakelt met de bedrijfsarts en zorgt dat u aan alle wet- en regelgeving voldoet.

Neem gerust contact op of meld uw medewerker aan voor een quickscan.

 

KWFleven met kankerOvalGroep werk en kanker